Vuurwerkshows in pretparken

Vuurwerkshows en pretparken lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel pretparken over de hele wereld sluiten hun magische themabeleving af met een spectaculaire vuurwerkshow. Sommige parken organiseren deze shows gedurende enkele weken per jaar, tijdens het hoogseizoen of tijdens Halloween, terwijl andere parken dit elke dag van het jaar doen. Ja, je leest het goed, elke dag! Misschien had je er zelf nog niet direct aan gedacht, maar het combineren van een vuurwerkshow met een dagje pretpark is de ideale combinatie voor een plezierig en volledig dagprogramma. In dit artikel zetten we de beste pretparkshows voor je op een rijtje.

1. Disneyland Parijs – Dinsey Dreams

We beginnen onze lijst in het welbekende Disneyland Parijs, het iconische pretpark in Europa. Elke avond wordt hier op traditionele wijze afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow, die plaatsvindt tegen de achtergrond van het prachtige kasteel. Tijdens deze show worden de bekendste Disney-liedjes uit films en personages zoals Peter Pan, Star Wars, Frozen en Pirates of the Caribbean opgevoerd. De show maakt gebruik van indrukwekkende special effects van Europla en Ricasa. Daarnaast wordt er in 2023, ter ere van het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs, de droneshow “D-Light” opgevoerd. Hoewel je misschien denkt: “droneshows, dat klinkt niet zo interessant”, raden we je toch aan om deze show een kans te geven, want het is echt geweldig. Ook overdag kun je genieten van enkele speciale effecten, fonteinen en rookeffecten rondom het kasteel tijdens de “Dream & Shine Brighter” show. Deze shows worden meerdere keren per dag opgevoerd. Kortom, er is genoeg vuurwerk om je hart te vervullen, zoals je mag verwachten!

2. Toverland – Halloween Nights

In het Limburgse attractiepark Toverland wordt jaarlijks een sensationeel Halloween-evenement georganiseerd dat zowel avontuurlijke durfallen als degenen met een iets zwakkere maag aanspreekt. Voor de liefhebbers van vuurwerk en spektakel vormen de Halloween Nights een absolute must-see. Deze spookachtige avonden worden traditiegetrouw afgesloten met een indrukwekkende pyromusical, verzorgd door het gerenommeerde bedrijf Caffero. Het vuurwerkspektakel vindt meerdere keren plaats gedurende het evenement, waardoor er voldoende gelegenheid is om ervan te genieten.

Het is niet verwonderlijk dat deze vuurwerkshow tot de favorieten behoort van een van onze teamleden. Escapisme en themaparken zijn namelijk zijn passie. Hij geniet intens van de unieke combinatie van themabelevingen, storytelling en adembenemende vuurwerkshows. Voor hem zijn de Halloween Nights in Toverland dan ook de ultieme samensmelting van deze elementen, waarbij het hele park wordt omgetoverd tot een angstaanjagend en betoverend spektakel.

3. Efteling – Oud & Nieuw

Hoewel de meeste mensen Oud en Nieuw graag thuis vieren met een flinke dosis vuurwerk, kan het zijn dat je toe bent aan iets nieuws of dat het afsteken van vuurwerk niet helemaal jouw ding is. In dat geval is een avond in de Efteling tijdens Oud en Nieuw misschien wel de perfecte optie voor jou. Sluit het jaar af in het betoverende sprookjesbos en geniet van het grootschalige oud en nieuw feest bij de siervijver. Het nieuwe jaar wordt spectaculair ingeluid met een adembenemende vuurwerkshow die wordt afgeschoten vanaf verschillende pontons op de grote vijver. En natuurlijk gebeurt dit alles onder begeleiding van de prachtige muziek die zo kenmerkend is voor de Efteling.

Tijdens Oud en Nieuw in de Efteling kun je een unieke ervaring beleven. Het park wordt gehuld in een feestelijke sfeer met sprankelende decoraties en betoverende verlichting. Je kunt genieten van verschillende live-entertainment, gezellige activiteiten en culinaire lekkernijen. En natuurlijk is er de spannende vuurwerkshow die je letterlijk het nieuwe jaar in knalt.

4. Puy Du Fou – la Cinéscénie

Je vraagt je nu misschien af: Puy du wat?! We begrijpen het helemaal, maar je zult versteld staan van de grootsheid en omvang van deze show die elke zomer meerdere keren wordt opgevoerd in dit Franse themapark. Puy du Fou is een uniek themapark dat volledig in het teken staat van theater en beleving. Hier kun je de meest indrukwekkende shows bijwonen en de gaafste wandelroutes ervaren. Het hoogtepunt tijdens de zomermaanden is zonder twijfel de afsluitende show: La Cinéscénie. Deze spectaculaire show vindt plaats in het grootste openluchttheater van het park. Op het hoogtepunt staan er maar liefst 2550 acteurs tegelijkertijd op het podium. Als achtergrond voor deze show wordt een indrukwekkende vuurwerkshow gepresenteerd, zowel in omvang als in intensiteit. Laat de onderstaande video voor zichzelf spreken:

5. Walibi Holland – LEKKERGAAN

Een vuurwerkshow bovenop een reuzenrad? Dat klinkt als iets wat we alleen kennen van locaties in het buitenland, zoals tijdens oud en nieuw in Londen. Maar niets is minder waar. Ook dichter bij huis kun je zo’n spectaculaire show ervaren, en wel in ons eigen Walibi Holland. Tijdens hun zomerevenement LEKKERGAAN staat alles in het teken van de meest waanzinnige optredens, de snelste attracties en natuurlijk een onvergetelijke afsluitende eindshow. En alsof dat nog niet genoeg is, vindt deze show op slechts enkele meters afstand plaats van de wereldberoemde Defqon 1 eindshow!

Walibi Holland en het LEKKERGAAN-evenement zijn met name geliefd bij adrenaline junkies. Dit pretpark staat bekend om zijn intense en sensationele attracties, waarmee het de harten van avontuurlijke bezoekers verovert. De vuurwerkshow bovenop het reuzenrad is een ultieme belevenis voor iedereen die houdt van spanning, snelheid en een flinke dosis adrenaline. Het samenspel van licht, geluid en spectaculair vuurwerk zorgt voor een onvergetelijke ervaring die je hart sneller doet kloppen.

LEKKERGAAN staat in 2023 gepland op: 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus.

6. Walt Disney World – Fantasmic & meer

Is er ergens ter wereld een plek waar het hele jaar door, 365 dagen per jaar, meerdere vuurwerkshows worden gehouden met 12-inch shells? Absoluut! Het bevindt zich in Walt Disney World’s Magic Kingdom, gelegen in het betoverende Orlando, Amerika. Elke avond wordt de dag feestelijk afgesloten met een adembenemende pyromusical en eindshow bij het wereldberoemde Disney-kasteel. Hier worden de meest prachtige vuurwerkproducten op unieke wijze afgeschoten. De show zit boordevol singleshots en zelfs een aantal 12-inch shells, waardoor het spektakel naar ongekende hoogtes wordt gebracht. Maar niet alleen in het Magic Kingdom kun je genieten van vuurwerk. Ook in de omliggende parken, zoals Disney’s Epcot en Disney’s Hollywood Studios, worden dagelijks genoeg vuurwerkshows georganiseerd.

Walt Disney World is synoniem geworden voor onvergetelijke ervaringen en magie. Het is de ultieme bestemming voor liefhebbers van entertainment en themaparken. Of je nu wilt genieten van de klassieke sprookjesachtige sfeer bij het Disney-kasteel of de futuristische wereld van Epcot wilt verkennen, er is altijd wel een vuurwerkshow die je betovert en verwondert.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg prachtige vuurwerkshows te vinden in pretparken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de shows die hier genoemd worden gebaseerd zijn op de afgelopen jaar/jaren en er geen garantie is dat ze in de toekomst blijven plaatsvinden. Mocht je een van deze shows willen bezoeken, dan raden we aan om onze kalender te raadplegen voor meer informatie. Voor de meest actuele ervaringen en updates met betrekking tot pretparkbezoeken verwijzen we je graag naar onze bevriende collega’s van ParkInside.