Vuurwerkfestivals die je deze zomer absoluut niet mag missen!

Vuurwerkfestivals… Misschien bezoek je ze al standaard elk jaar, of misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord. Het bijwonen van een losstaande vuurwerkshow bij een kermis of evenement is natuurlijk al fantastisch, maar een vuurwerkfestival biedt net dat beetje extra. De (hoopvolle) verwachtingen die gepaard gaan met een bedrijf dat deelneemt aan zo’n festival zorgen voor een hoop voorpret. Zal een van de gevestigde namen aan je verwachtingen voldoen, of gaat de underdog er met de prijs vandoor? Kortom, een bezoek aan een vuurwerkfestival is een ervaring die je niet mag missen. In deze blog behandelen we de vuurwerkfestivals die van jouw zomer een onvergetelijke zomer kunnen maken!

Lees ook: Vuurwerkshows in Themaparken

Festival d’Art Pyrotechnique de Cannes

Het vuurwerkfestival in het Franse Cannes is een absolute must-see. Naast de adembenemende omgeving en de uitgestrekte opzet van de show, is de line-up van dit festival altijd een indrukwekkend lijstje. Sinds 1998 is dit festival een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de crème de la crème van de vuurwerkwereld steevast aanwezig is. Elke avond genieten ongeveer 200.000 toeschouwers van de show, die zich uitstrekt over een afstand van maar liefst 400 meter. En ook dit jaar belooft de line-up weer indrukwekkend te zijn:

 • 14 juli: North Star Fireworks
 • 21 juli: Rozzy
 • 30 juli: JOSL
 • 8 augustus: Lux Factory
 • 15 augustus: Grand Final
 • 24 augustus: Sugyp

Alle shows beginnen om 22:00 uur en voor meer informatie kun je het beste terecht op de website van de organisatie.

International Fireworks Competition Hannover

Het Internationaal Vuurwerkfestival van Hannover transformeert de Koninklijke tuinen van Hannover jaarlijks in een betoverend decor tijdens de lente en zomer. Deze unieke en sfeervolle locatie biedt een podium aan vuurwerkbedrijven van over de hele wereld. Hier krijgen zowel de meest gerenommeerde namen als de onontdekte talenten een kans om te schitteren. Onder begeleiding van prachtige klassieke muziek vertonen zij hun meest adembenemende shows, in de hoop de overwinning te behalen. Hoewel de eerste wedstrijddagen al hebben plaatsgevonden, staan er nog vele spectaculaire shows op de planning. Dit jaar krijgen ook onze zuiderburen een kans om te schitteren op dit grandioze festival. Voor alle informatie over dit festival en de shows kun je gemakkelijk terecht op onze website. Klik op de onderstaande link van de show die jij wilt bezoeken:

20-05-2023 – Beisel Pyrotechnick – Duitsland
10-06-2023 – Brezac Artifices – Frankrijk
19-08-2023 – Pyromantiker – Zwitserland
02-09-2023 – H.C. Pyrotechnics – België
16-09-2023 – Pyrovision – Oostenrijk

Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist

In de Belgische kustplaats Knokke-Heist vind je het jaarlijks terugkerende vuurwerkfestival, dat steeds populairder wordt onder vele liefhebbers. Vooral sinds de afgelasting van de festiviteiten in Scheveningen hebben ook veel meer Nederlanders dit festival ontdekt. Het festival vindt elk jaar op dezelfde data plaats en biedt een podium aan verschillende vuurwerkbedrijven van over de hele wereld, zoals Makalu Fireworks, Sugyp en ons Nederlandse Dutch Fireworks Professional. Het is absoluut een must-visit evenement! Het is ideaal om te combineren met een ontspannen strand- of stedentrip. De sfeervolle boulevards in België bieden voldoende mogelijkheden om een hele dag of zelfs meerdere dagen door te brengen. Hoewel de line-up van dit jaar nog niet bekend is, zullen we deze uiteraard toevoegen zodra deze bekend wordt.

El Focs de Blanes

El Focs de Blanes, het vuurwerkfestival van Blanes, is een optie die je deze zomer kunt overwegen als je, net als veel Nederlanders, naar Spanje reist voor zon, cocktails en ontspanning. Ondanks dat dit festival vrij onbekend is (onder Nederlanders), speelt het toch mee met de grote jongens in de bovenstaande lijst. Met ongeveer 150.000 bezoekers per avond, wat drie keer zoveel is als het aantal inwoners van Blanes, belooft het een levendige en gezellige sfeer te zijn. Elk bedrijf dat de vereiste vergunningen en ervaring heeft, kan zich inschrijven voor deze wedstrijd, wat vaak leidt tot unieke combinaties en ongebruikelijke shows. Dit jaar wacht er weer een prachtige line-up op je:

 • 21 juli – Pirotècnia Pollegi
 • 22 juli – Fuegos Artifiales Josman
 • 23 juli – Pirotècnia Valenciana
 • 24 juli – Pirotècnia Mille et une ètoiles
 • 25 juli – Pirotècnia Marti

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is er deze zomer weer volop te beleven op het gebied van vuurwerkfestivals! Of je nu de voorkeur geeft aan een festival dicht bij huis of juist het zonnige Spanje gaat bezoeken, er is voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de spectaculaire shows, de concurrentiestrijd tussen de vuurwerkbedrijven en de gezellige sfeer die deze festivals met zich meebrengen.

Of je nu kiest voor het Internationaal Vuurwerkfestival van Hannover, het vuurwerkfestival in Knokke-Heist of het onontdekte pareltje El Focs de Blanes, één ding is zeker: een bezoek aan een vuurwerkfestival zal je zomer onvergetelijk maken. Waar je ook gaat deze zomer, geniet van het vuurwerk en maak herinneringen die je de rest van je leven zal koesteren. Pak je agenda erbij, plan je reis en bereid je voor op een zomer vol betovering en verwondering op de beste vuurwerkfestivals ter wereld!