4 Nederlandse shows die het bezoeken waard zijn (deel 1)

Vuurwerkshows en Nederland. Het lijkt wel onlosmakelijk verbonden met elkaar. Ondanks de strenge regels omtrent vuurwerkshows in ons kleine kikkerlandje lijkt er voor alles wel een reden om een show te schieten. Denk aan de ontelbare vuurwerkshows op festivals en kermissen. Van groot tot klein, van kwantiteit tot kwaliteit. In deze blog kijken we naar de vuurwerkshows in Nederland die het bezoeken waard zijn!

Lees ook: de 5 mooiste jaarwisseling  shows 2020-2021

1. Tilburg Kermis

De Tilburgse kermis is de bekendste Nederlandse kermis. Deze kermis is de grootste in zijn soort. Met wel 230 attracties uit binnen en buitenland. Op de 10de en laatste dag wordt de kermis traditie getrouw begraven. Een bonte stoet trekt door het centrum van Tilburg richting de Piushaven. In de Piushaven eindigt deze optocht met een knallend vuurwerk. Dit vuurwerk wordt al een aantal jaar geschoten door het welbekende DFP. De afsluitende vuurwerkshow is een pyromusical van zo’n +/- 12 minuten. Elk jaar behoort deze vuurwerkshow weer tot een van de strakste in Nederland. Loop ook een rondje over deze mega kermis en je hebt een dag vullend programma.

2. Attractiepark Toverland

Het Limburgse Attractiepark Toverland zet zich elk jaar steeds meer en meer op de Nederlandse kaart. Dit gezellige familiebedrijf en tevens snelgroeiend pretpark organiseert jaarlijks 2 grote evenementen. De Midzomeravonden & Halloween Nights. Deze avonden zijn compleet anders van elkaar. De midzomeravonden zijn bordenvol entertainment, cocktails, gezelligheid en een afsluitende Pyromusical met prachtige muziek van Imascore. De Halloween Nights zijn vol adrenaline, scare-actors, een openingsshow (zonder vuurwerk) en de afsluitende show waar de vertelde verhaallijn tot een knallend einde komt. Als je van een dagje pretpark en entertainment houd dan zijn de Midzomeravonden of de Halloween Nights zeker het bezoeken waard. Deze show wordt al jaren geschoten door Caffero. Elk jaar verzint Toverland / Caffero wel iets nieuws en unieks. Zo hadden ze tijdens de zomeravonden van 2019 vuurwerk 360 graden om je heen. Tijdens de speciale abonnementhouder avond in 2020 werd de show geschoten op 3 verschillende plekken in het park.

3. Kermis Hoorn

Misschien wel een van de grootste pyromusicals van Nederland wordt elk jaar in Hoorn geschoten. Tijdens deze grote kermis is de vuurwerkshow een populair onderdeel op het programma. Deze drukbezochte show wordt geschoten op het Markermeer. De show is te bekijken vanaf de hele Westerdijk. Daar verzamelen al vroeg zich de eerste liefhebbers om een goed plekje te bemachtigen en gezellig af te tellen naar de show. De show wordt traditiegetrouw geschoten door Heron. Verschillende pontons worden op de juiste plek gevaren waarna de show van start kan gaan. Een kwalitatieve show die elk jaar zichzelf op de Nederlandse kaart weet te plaatsen.

4. Vuurwerkshow Holten

Bij de meeste vuurwerkliefhebbers die van flink doorstoken houden tijdens oudejaarsdag is Vuurwerkstore Holten niet onbekend. Deze vuurwerkwinkel in het mooie Overijssel  wordt ook geroemd door de spectaculaire shows. In december schieten zij geen standaard cake-voor-cake demo maar pakken ze het totaal anders aan. De heren van Vuurwerkstore Holten hebben niet alleen gevoel voor kwaliteit consumentenvuurwerk maar door hun jarenlange ervaring als liefhebbers in de showwereld hebben zij veel dingen kunnen en mogen zien. Dat gebruiken zij als inspiratiebron voor hun bekende show in december. In 2019 bestond deze show voornamelijk uit Spaans en Italiaans vuurwerk wat natuurlijk garant staat voor kwaliteit en géén kwantiteit. Ondertussen staat deze show in 2021 ook alweer gepland. Bekijk het evenement op Vuurwerkklok.

Natuurlijk zijn er nog véél meer Nederlandse shows zie het bezoeken waard zijn. Welke shows missen er nog volgens jou in het lijstje? Wie weet nemen we die shows mee in deel 2 van deze blog.