Nederlandse shows die het bezoeken waard zijn (deel 2)

Vuurwerkshows en Nederland. Een combinatie die onlosmakelijk van elkaar verbonden is. Het lijkt wel of in ons kikkerlandje altijd een reden is voor een vuurwerkshow. Denk aan de ontelbare vuurwerkshows op festivals en kermissen, van groot tot klein en van kwantiteit tot kwaliteit. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. In deze blog kijken we voor de tweede keer naar vuurwerkshows in Nederland die het bezoeken waard zijn. Heb je deel 1 gemist? Die lees je hier!

1. Kermis Deventer

De kermis in het Overijsselse Deventer is een bekende show. Jaarlijks wordt deze show geschoten door het geliefde DFP, Dutch Fireworks Professional. Een opening met véél singleshots en mooie bommen verspreid door de hele show. Ben je in de buurt dan is dit echt een aanrader. Zeker gezien de prachtige locatie aan de Ijssel. Bezoek natuurlijk ook meteen de kermis voor wat lekkers en een leuke attractie en vergeet de prachtige binnenstad van Deventer niet te bezoeken.

2. Vuurwerkfestival Scheveningen

Het vuurwerkfestival in Scheveningen is al jaren een bekend begrip onder Nederlanders. Het festival was berucht en beroemd tegelijkertijd. De laatste jaren heeft de organisatie het festival opnieuw op de kaart proberen te zetten en dat is wel gelukt. Vele liefhebbers bezoeken het festival dan nu ook met plezier. Na 2 jaar afwezigheid vanwege de coronacrisis (oké, dit woord gaan we vanaf nu nooit meer gebruiken) is het dan eindelijk weer terug. Sterker nog: Het festival gaat nog iets vernieuwends doen. Om drukte te spreiden en plaatselijke horeca meer te bieden worden de shows nu op 4 verschillende locaties geschoten langs de Scheveningse kust. Wil je een van deze shows bezoeken? Bekijk dan het evenement op Vuurwerkklok. Dag 1, 2, 3 en 4.

3. Paaskermis Enschede

De tweede kermis in deze lijst maar zeker geen verkeerde en natuurlijk ook met vuurwerkshow. De paaskermis in Enschede is elk jaar traditiegetrouw een vuurwerkshow. Er zijn zelfs keren geweest dat deze show geopend werd met een traca (mascleta). Ook als singleshot liefhebber kom je niks tekort bij deze spectaculaire show.

4. Toverland Halloween Nights

Het Limburgse attractiepark Toverland zet elk jaar een ijzersterk Halloween evenement neer. Sta jij stevig in je schoenen of ga je als held op sokken deze pyromusical bezoeken? De Halloween Nights worden traditiegetrouw afgesloten met een zéér toffe pyromusical geschoten door Caffero. Er zijn genoeg avonden om deze show te bezoeken. In 2022 wordt deze pyromusical 12 keer geschoten. De toegang tot de Toverland Halloween Nights is wel betaald. Je betaald een paar tientjes maar krijgt er een leuke dag en avond voor terug in Limburgs gezelligste (griezeligste) themapark. Houd onze website of die van Attractiepark Toverland in de gaten voor meer informatie

 

Natuurlijk zijn er nog véél meer Nederlandse shows zie het bezoeken waard zijn. Wat is jou favoriete Nederlandse show en wie weet vind je die show terug in deel 3 van deze blog.