Het grote Vuurwerkklok jaaroverzicht 2021

Het grote Vuurwerkklok jaaroverzicht 2021

2021 zit er alweer bijna op en helaas eindigt dit jaar voor ons als vuurwerkliefhebbers niet zoals we gehoopt hebben. Desondanks willen wij als Vuurwerkklok terugblikken op een voor ons geslaagd 2021. We zijn nieuw om de hoek komen kijken en hebben een aantal toffe dingen kunnen doen. Hoogste tijd voor een reflectie op afgelopen jaar en een korte blik op komend jaar.

Live!

Alsof het niets is ging Vuurwerkklok op 22 februari live. Een moment dat voor velen onverwacht kwam maar waar achter de schermen door 3 mensen hard aan gewerkt is. September 2020 kwamen de eerste concrete plannen voor de website die langzaam maar zeker uitgewerkt werden. Rond november/december werd er gestart met de bouw van de website. Vele uren volgde met het in elkaar zetten van een efficiënt overzicht. Over 1 ding waren we het namelijk eens; gebruikersvriendelijkheid staat bovenaan. Na een pilot met verschillende testers werden de puntjes op de i gezet waardoor we op 22 februari live konden gaan. Natuurlijk werd onze to-do lijst meteen weer gevuld met verbeteringen en uitbreidingen voor de website.

Kruitkriebels!

Vuurwerkklok houdt van doorpakken. Niet alleen een mooi overzicht met shows en demo’s in Nederland maar ook content die elke vuurwerkliefhebber kan waarderen. Met dat idee ontstond Kruitkriebels!. Hiermee wilde wij niet onszelf in de spotlight zetten maar onze volgers en mensen binnen de branche. Zo was onze eerste gast Pim, bekend van de vuurwerkfederatie en inmiddels een begrip in onze kringen. Niet veel later volgde het nieuws dat Vuurwerkstore Holten 10 jaar bestond en dat ondanks de crisis groot ging vieren. Stefan, eigenaar van Vuurwerkstore Holten was onze tweede gast die een uitgebreid kijkje gaf in de de afgelopen 10 jaar Vuurwerkstore Holten. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen een bijzonder verhaal heeft. Wil jij een Kruitkriebels! op onze blog pagina? Twijfel niet en meld je aan! Voor Kruitkriebels! hebben wij ook grootste plannen die we hopelijk in 2022 kunnen gaan uitvoeren. Tot die tijd blijft Kruitkriebels! in zijn huidige vorm.

De grote Vuurwerkklok online Pubquiz

Vrijdag 23 april was de eerste Vuurwerkklok Pubquiz. Een spannende zet voor ons om te organiseren. Zit de vuurwerkwereld wel te wachten hierop? Wij waren er van overtuigd. We zaten midden in een lockdown en iedereen verdiende een leuke afleiding. Met man en macht hebben wij gewerkt aan het organiseren van een pubquiz met 5 categorieën en een avondvullend programma. Eerlijkheid bied ons te zeggen dat wij gehoopt hadden op 10 aanmeldingen. We hadden nooit durven dromen dat de pubquiz snel vol zou zitten met meer dan 40 deelnemers. Ook vanuit de deelnemers kregen wij alleen maar positieve verhalen. Ondanks dat de tweede pubquiz dit jaar niet door ging beloven we dat we in 2021 opnieuw komen met een (online) pubquiz.

Vuurwerkshows

Het hoofddoel van Vuurwerkklok is natuurlijk het overzichtelijk aanbieden van vuurwerkshows en demo’s in Nederland. Dat doen we op verschillende manieren zoals categorieën, provincie en een kalender. Voor iedereen een manier om een show te vinden. Ondanks de corona crisis hebben we toch een aardig gevulde agenda gehad en misschien wel de meest complete vuurwerk kalender die er was. Het hoogtepunt zat in Oktober met wel 33 shows in de kalender.  Natuurlijk bezoeken wij zelf ook shows zowel openbare shows als privé shows. Daar proberen we dan ook de mooiste plaatjes en filmpjes te schieten

2022

2021 zit erop. Het eerste jaar Vuurwerkklok was een succes maar hoe gaan we in 2022 verder? De website zal binnenkort even een tijdje offline gaan. We gaan een periode in met weinig vuurwerkshows en dat geeft ons de tijd om achter de schermen de website op te schonen, nieuwigheden toe te voegen en verbeteringen toe te passen. Wat die nieuwigheden zijn gaan we nog niet vertellen maar wat zeker is dat de gebruiksvriendelijkheid weer bovenaan staan. Verder is het de bedoeling dat Vuurwerkklok gaat groeien dit jaar. Dat houd ook in dat we het Vuurwerkklok team gaan uitbreiden. Daarover binnenkort ook meer.

Als laatste willen we jou als lezer en volger bedanken. Dankzij jou is Vuurwerkklok hier en zijn wij gemotiveerd om verder te ontwikkelen en groeien. Wij wensen jou dan ook een fantastisch uiteinde en een gelukkig 2022.