Een half jaar vol kruit en camera’s!

Het is je vast niet ontgaan. De wereld is weer open en de showwereld draait weer op volle toeren. Dat is voor de agenda en kalender een mooie bijkomstigheid maar voor de 2 fotograven van Vuurwerkklok reden genoeg om er vaak op uit te trekken om shows te bezoeken en vast te leggen. Van kleine gender reveals tot grote shows zoals het vuurwerkfestival in Hannover. In deze blog bespreken onze 2 fotograven wat zij afgelopen half jaar allemaal gedaan en meegemaakt hebben. 

Bram: Oud en nieuw. Normaal gesproken het hoogtepunt van het jaar, nu toch iets minder. Dat er een verbod was, was in Enschede overigens slecht te merken. Er ging in veel straten een gigantische hoeveelheid vuurwerk de lucht in. Reden genoeg voor mij om de camera die avond flink aan het werk te zetten!

 

Bram: April, in Enschede is dan jaarlijks de voorjaarskermis. Waar ik de kermis zelf graag vermijd, kom ik toch elk jaar om het vuurwerk te bekijken. Dit jaar een bijzonder kort showtje, ongetwijfeld zonder dat het de bedoeling was. Leverde wel mooie platen op!

Yorick: Koningsdag zelf was het prachtig weer. Ik begon met een wandeling en terrasje in het Noord-Limburgse Mook. Rond 7 uur had ik afgesproken op het industrie/haven gebied van Dordrecht om een kijkje te nemen bij het ponton waar DFP de laatste afrondingen deed aan de bouw van het vuurwerk. Het was meteen een warm welkom en weerzien van bekende mensen. Een ding dat meteen opviel was de grote hoeveelheid shells die opgesteld stonden ten opzichte van het vergeleken kleine aandeel cakes. Logisch ook wel gezien de afstanden tot het publiek die gehouden moesten worden i.v.m de 5” shells. Het is werkelijk geweldig om dit soort set-ups in Nederland te zien. Ze worden steeds zeldzamer. Als deze set-ups er dan zijn, ja dan voel je je toch weer een kind in een snoepwinkel.

Stipt half 11 was het dan eindelijk zo ver. De eerste Aba salutes vliegen de lucht in en klappen er goed op. Het Drierivierenpunt waar de show geschoten wordt is een enorme open vlakte waar het geluid lekker over het water rommelt. De show die daar op volgde zat erg goed in elkaar. Een flink aantal meerslagenbommen, goeie blinkers en een gouden finale. Wat wenst een liefhebber zich nog meer.

Bram: We eindigen in Hannover. Een paar weken geleden vond daar de aftrap van het vuurwerkfestival plaats. Team Australië mocht de eerste show van dit seizoen verzorgen. Ik was nog nooit bij het festival in Hannover geweest, maar ik kan het aanraden. Erg tof om bij te zijn!

Yorick: Ik ben geen kermisliefhebber, maar Duitse kermissen vind ik in tegenstelling tot Nederlandse wel een stuk leuker. We waren op tijd aanwezig omdat we geen flauw idee hadden waar deze show opgesteld zou staan. Via google maps had ik met moeite een paar plekjes kunnen vinden waarvan ik dacht dat er wel een show zou kunnen staan. Waar in Nederland veiligheidsafstanden nogal een ding zijn vouwen ze in Duitsland een show in elke vierkante meter die vrij is. Als je dan ook nog eens niet weet waar de show precies is en de kermis zich uitstrekt over meerdere pleinen kan je maar beter optijd aanwezig zijn. Dat bleek een goede keuze want ik vond de locatie met geen mogelijkheid. Uiteindelijk na wat heen en weer DM’en met een Duitse liefhebber kwam ik dan bij de locatie. 3 posten met wat consumenten cakes. Niks bijzonders en misschien enigszins teleurgesteld besloten we een drankje te doen.


 

Yorick: Geilenkirchen, ook niet ver van mijn huis had ook een vuurwerkshow gepland staan. Van deze kermis wist ik wel de locatie waar het vuurwerk zou plaatsvinden en dat was wel een gelukje. Toen we aankwamen op de kermis en deze aanzienlijk kleiner bleek te zijn dan de kermis van gisteren in Hückelhoven waren de verwachtingen laag. We besloten een rondje te lopen en opzoek te gaan naar een goeie fotolocatie. Tijdens die zoektocht werd ik aangesproken door een controleur en iemand van het schietbedrijf of ik de videograaf was. Blijkbaar verwachtte ze iemand maar dat was ik niet. Tijdens het gesprek kwam het vuurwerk dat opgesteld stond ook ter sprake. Ik verwachtte eigelijk een kleinere show dan Hückelhoven maar niks bleek minder waar. Er stond hier tot 6 inch opgesteld en geen cakes of prof cakes. Een mooie meevaller dus.

Zoals je leest hebben we al genoeg mogen beleven in 2022. Gelukkig beloofd er nog een prachtige tweede helft van het jaar te komen waar wij ons dan ook zeer op verheugen. Hopelijk vult de agenda zich nog meer en mogen we jullie van prachtige content blijven voorzien!