De beste tips voor een leuke dag tijdens het vuurwerkfestival Knokke-Heist

Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist is een absolute aanrader voor een onvergetelijke ervaring. Als Team Vuurwerkklok hebben we dit vuurwerkfestival al meerdere jaren mogen meemaken, en telkens opnieuw worden we erdoor geboeid. Maar weet je wat het extra bijzonder maakt? De Belgische kust heeft nog veel meer te bieden dan alleen het indrukwekkende vuurwerk in Knokke. In deze blog delen we graag praktische tips en handige trucs om jouw dag of meerdaagse trip tot een gegarandeerd succes te maken.

Lees ook: Vuurwerkfestival Knokke-Heist maakt line-up 2023 bekend.

Eten en drinken

Als je een dagje op het strand doorbrengt, mag een traktatie bij ‘Glacier de la Poste’ op de Zeedijk niet ontbreken. Sinds 1968 serveert deze plek heerlijk ambachtelijk schepijs dat je niet snel zal vergeten. Voor een smakelijk ontbijt of een ontspannen lunch kun je terecht bij de gezellige koffiebar ‘Bonjour’. Geniet van een heerlijke kop koffie met een knapperige croissant of een goed gevulde bagel. Vergeet ook niet hun huisgemaakte ice tea, die naar verluidt verrukkelijk is.

Natuurlijk moet je voldoende brandstof hebben voordat je kunt genieten van een van de betoverende vuurwerkshows. Als je op de Zeedijk bent, kunnen we je Ellis van harte aanbevelen – het is een vaste traditie voor ons wanneer we in Knokke zijn. Hier kun je als echte vleesliefhebber genieten van een scala aan smaakvolle gegrilde hamburgers. Een veel lekkerdere optie dan de bekende ‘gouden bogen’, toch?

Natuurlijk is er nog véél meer keuze aan eten en drinken maar wij kunnen helaas niet alles testen en beoordelen. We dagen je graag uit een nieuwe parel te ontdekken en ons een korte review te sturen zodat we deze kunnen toevoegen.

Musea en tentoonstellingen

Geschiedenis saai? Niet aan de Belgische kust! Dit stukje West-Vlaanderen kent geschiedenis die je absoluut niet mag missen. Op een klein stukje rijden vind je de ‘Atlantikwall’, waar je kunt genieten van een boeiende audiotour. De zeer indrukwekkende bunkers, verscholen in de duinen van België, zijn een absolute must-see. Hier stap je terug in de tijd en ontdek je het verhaal achter deze verdedigingslinie.

In Knokke-Heist zelf kun je ook een bijzonder museum bezoeken: het Bizarium. Dit museum staat vol met bizarre en briljante uitvindingen, en je zult hier gegarandeerd je ogen uitkijken terwijl je de meest verrassende creaties ontdekt.

En als je al eens bij het vuurwerkfestival bent geweest, herken je vast nog die grote tent op het strand. Hier kon je altijd het stripfestival bezoeken. Je vindt hier de meest grappige en bijzondere stripverhalen, die je een glimlach op je gezicht zullen bezorgen.

Nog veel meer te ontdekken!

Naast de eerder genoemde activiteiten, biedt Knokke-Heist een schat aan mogelijkheden om jouw tijd hier om te krijgen. Waarom huur je niet een van de vele fietsen en maak je een ontspannen fietstocht langs de schilderachtige Zeedijk? Je zult versteld staan van de pittoreske dorpjes die je onderweg tegenkomt, boordevol verrassingen om te ontdekken.

Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan het Natuurreservaat het Zwin een absolute must. Dwaal door dit unieke natuurgebied en geniet van alle flora en fauna.

Laten we een eenvoudig dagje op het strand niet vergeten. Ontspan, zonnebaad en neem een verfrissende duik in de zee – een heerlijke manier om van de Belgische kust te genieten, vooral als het weer het toelaat.